Over mij

Als coach weet ik veel over mijn klant. Wil jij meer weten over de coach? Lees dan hier verder.

Mijn loopbaankeuzes

Op de middelbare school heb ik nooit geweten wat ik wilde worden, als ik later groot zou zijn. Na de middelbare ben ik daarom meteen gaan werken. Al snel zag ik om mij heen dat werk veel betekende voor mensen, en dat fascineerde me. Toen ik op een personeelsadministratie ging werken, wist ik snel wat ik wilde worden: HR adviseur. Na de avond HBO ben ik bewust in de zorgsector gaan werken. Persoonlijk geeft het mij voldoening om te werken voor een organisatie met een maatschappelijk belang.

(Werk)ervaring

Met veel plezier heb ik veel jaren als HR adviseur gewerkt. Toen er drie dochters werden geboren, bleef ik werken ook al was dat soms best pittig. Werk gaf mij voldoening, een gevoel van onafhankelijkheid en betekenis.  

Omdat ik leergierig ben en altijd op zoek ben naar het vergroten van mijn persoonlijke effectiviteit, volgde ik diverse opleidingen. Van Mindmappen tot een masterclass Organisatieverandering. 

In de loop der jaren heb ik de nodige reorganisaties meegemaakt, aan beide kanten van de tafel. In beide rollen vond ik het een boeiend proces, maar niet altijd even makkelijk. Ik heb veel geleerd in deze periodes, ook al zag ik dat niet altijd meteen.

In 2017 kruiste loopbaancoaching mijn pad. Bij mijn laatste werkgever werd mij gevraagd loopbaangesprekken te voeren met medewerkers. Aanvankelijk twijfelde ik (over mijzelf) maar ging het toch doen. Als snel wist ik dat ik hiermee verder wilde.

In 2021 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik als zelfstandige gestart. Mijn vak neem ik graag serieus. Daarom heb ik begin 2021, samen met anderen, een kwaliteitskring en een boekenclub voor vakliteratuur opgericht. Ik neem daar met veel plezier aan deel. 

Mijn oplaadpunten

Dat is vooral mensen helpen bij diverse loopbaanvraagstukken. Hen het gevoel geven dat ze het roer weer terug in handen hebben en kunnen (bij)sturen naar werk, waarvan ze energie krijgen. Niet voor iedereen is een droombaan weggelegd, maar een broodbaan die goed aansluit op wat je leuk vindt, is er voor iedereen. 

In mijn vrije tijd trek ik graag mijn wandelschoenen aan. Met wandelen neem je de omgeving in een vertraagd tempo waar. Dan geniet ik van de kleine dingen die me opvallen zoals een verwilderde plant in de berm of een mooie libelle op het water. Regelmatig ben ik ook in een museum te vinden. Met het kijken naar kunst maak ik mijn hoofd leeg, en tegelijkertijd raak ik geroerd door de mooie dingen die ik waarneem. 

“Behandel iemand zoals hij is en hij zal zo blijven. Behandel iemand zoals hij kan zijn en hij zal zo worden.”

Goethe

Nieuwsgiering naar meer? Neem contact op en stel je vraag!

Contact opnemen

Wat anderen over mij zeggen

“Laura heeft mij prettig geholpen met mijn loopbaan keuzes. Ze heeft een open persoonlijkheid, stelt kritische vragen en denkt met je mee. Een fijne samenwerking waarmee ik verder kan. Ik raad Laura aan iedereen aan!”

Anne-Marie

“Laura is een fijne coach die zich erg inzet en met je mee denkt. Voor mijn loopbaan traject had ik drie gesprekken met Laura en ik had niet verwacht dat ik uit drie afspraken zo veel zou halen. Heel waardevol!”

Nienke

“Rake gespreksvoering met de juiste vragen op het juiste moment. Laura kan de vinger precies op de pijnlijke plek leggen, maar wel in een veilige omgeving. Ze zorgt voor praktische opdrachten. Het heeft mij veel goeds gebracht!”

Roos

“Ik heb bij Laura een loopbaantraject gevolgd via NL leert door. Het waren erg fijne gesprekken en ik voelde mij erg op mijn gemak. De uitkomsten vond ik verrassend en er waren dingen waar ik zelf totaal niet aan had gedacht. Ik kan niet wachten tot ik weet wat dit mij gaat brengen.”

Kim

“Mijn gesprekken met Laura waren leerzaam en inspirerend. Ze heeft me goed op weg geholpen, door goede vragen te stellen en zinvolle opdrachten te geven. Met nieuwe inzichten, tips & tricks en energie, vervolg ik mijn weg.”

Alexander

“Het is voor mij doorgaans een hele opgave is mijn aandacht op leerstof, huiswerk en langere gesprekken te vestigen. Het is Laura gelukt om op een uitermate professionele, begripvolle, doch zeker ook spontane en vriendelijke manier, mij te motiveren om me volledig op het traject te focussen en de opdrachten met plezier en trots af te ronden.”

Alex